Reseledare

VÅRA RESELEDARE

Eva Liss Örtendahl


eva@sofiresor.se

070 329 94 49 Pontus Örtendahl

 pontus@sofiresor.se

  072 50 11 900

 

 

 

  Westby Gård

  669 91 Deje

 

                                                                        Foto Eva Liss Örtendahl                                                           Foto Pontus ÖrtendahlEva och Pontus bor på Westby Gård i Värmland och där har vi haft jord och skogsbruk med dikor, mjölkkor, får och hästar under mer än 35 år. Vi var en av de fem första KRAVgodkända mjölkgårdarna och har haft betesdrift på flera naturreservat bl a i Luröskärgården. Nu driver vår yngste son gården med dikor.

Pontus startade 1977 ämnet Ekosofi/Ekofilosofi vid högskolan senare universitetet i Karlstad och ledde det fram till 2013 då som universitetlektor i Ekofilosofi.

Pontus har tillsammans med Eva organiserat en rad studieresor med anknytning till Ekofilosofi. Pontus har lett  studieresor bl a till de Nordiska länderna (Norge, Danmark, Finland, Island, Färöarna och Grönland) och till Samiska områden, Sapmi, i Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Vidare till finskugriska områden förutom Finland till Estland, Ryska Karelen, Mari El och Bachortostan. I en serie behandlade vi Norröna kulturer i Shetland, Orkney och Yttre Hebriderna och i en Keltisk serie Shetland, Orkney, Hebriderna, Irland, Bretagne, Wales och Cornwall. Härutöver har Pontus lett resor till bl a Nya Zeeland/Maori (tillsammans med Erena Rhöse), Nepal/Sherpa (tillsammans med Sigmund Kvalöy) Indien/Varanasi, Peru, Ukraina, Rumänien, Polen, Tjeckien, Slovakien, Bajkalområdet, Marocko, Sydafrika, Namibia och Botswana.

Tillsammans har Eva och Pontus lett resor bl a till Hebriderna, Orkney, Shetland, Andalusien, Baskien,Bretagne, Puglia och Sicilien.

Varje år under mer än trettio år ledde Pontus tillsammans med Bernard Durel veckokurser i ett kloster i Alsace.


Nu har vi tillsammans startat "Sofiresor" för att fortsätta traditionen med studieresor med fokus på kultur, natur och ekofilosofi.


                     Foto Ivar Sturla Eidem

Mikael Jedhamre


mikael@sofiresor.se

070 210 81 77


Lärare. Har varit engagerad i ekofilosofi sedan 2008. Är intresserad av språk- och platsfilosofi, miljö- och framtidsfrågor samt idéer om hur vi människor ska leva tillsammans.

Är glad i att resa, laga mat, läsa, pyssla i trädgården och politiskt arbete.

Har organiserat resor till Indien, Sibirien och i Europa.